[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ενημερωτική δράση της ΑΡΣΙΣ για τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τα παιδιά των δρόμωνΗ ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων θα διοργανώσει ειδική δράση ενημέρωσης τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.


Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, "το φαινόμενο της παιδικής εργασίας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας, με χιλιάδες παιδιά να βρίσκονται σε κίνηση λόγω ακραίας φτώχειας ή πολέμου στη χώρα καταγωγής. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι περίπου 200 παιδιά βρίσκονται σταθερά στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δουλεύοντας 6-12 ώρες ημερησίως".

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΡΣΙΣ θα μοιράσει από τις 09:00 έως τις 13:00 έντυπο ενημερωτικό υλικό στα φανάρια κεντρικών αυτοκινητόδρομων της Θεσσαλονίκης (περιοχή ΧΑΝΘ, περιοχή Καμάρα, Δωδεκανήσου με Εγνατία και Αριστοτέλους με Μητροπόλεως), ενώ ενημερωτικό σταντ θα στηθεί στη συμβολή της Αριστοτέλους με την Τσιμισκή. Το υλικό που θα παρέχεται στο κοινό θα περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την παιδική εργασία, τις μορφές της και τον ενδεδειγμένο τρόπο διαχείρισης της έκθεσης στο φαινόμενο. 

Ενδιαφέρουσα δράση, η οποία, πάντως, δεν προσφέρει κάτι στην ουσία του προβλήματος. Όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουν πως τα παιδιά των φαναριών -για παράδειγμα- είναι θύματα κυκλωμάτων. Οι περισσότεροι δεν προσφέρουν χρήματα και αρκετοί είναι αυτοί που θα δώσουν στα παιδιά φαγητό, αντί χρημάτων. 

Την ίδια στιγμή, τα φανάρια θα ΄ναι γεμάτα από παιδιά που καθαρίζουν τζάμια και οι επισκέψεις ανήλικων μουσικών στα καφέ της Θεσσαλονίκης θα συνεχίζονται απρόσκοπτα...

Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία τα οποία θα δώσει η ΑΡΣΙΣ, για τον αριθμό των παιδιών που εργάζονται στους δρόμους, για την προέλευσή τους, για το πώς θα αντιμετωπίζει ο κόσμος τέτοιου είδους προβλήματα. Εξάλλου, είναι γνωστό πως υπάρχουν χώρες όπου η παιδική εργασία ανθεί και θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, για να καταφέρει να επιβιώσει μια οικογένεια. Ευτυχώς, η Ελλάδα δεν έχει φθάσει σε αυτό το σημείο. Χρειάζεται, όμως, η οργανωμένη πολιτεία, να αναλάβει κι αυτή δράση, πέρα από τις δράσεις των ΜΚΟ...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]