[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

30.000 ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΣάββατο, 3 Ιουνίου 2017._


Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 36ο φεστιβάλ βιβλίου στην Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης. Πάνω από 30.000 τίτλοι βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή σας περιμένουν στα περίπτερα της παραλίας.


Συμμετέχουν 180 εκδοτικοί οίκοι, ενώ ήδη 100 εκθετήρια έχουν στηθεί στην παραλία του Λευκού Πύργου (Βασιλικό Θέατρο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου - Στάση Στρατηγείου). 

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει έως τις 18 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια ζωής και είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια από το θάνατο του Καζαντζάκη.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές, θεατρικές και μουσικές – χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ στα περίπτερα των εκθετών θα βρίσκονται συγγραφείς υπογράφοντας τα βιβλία τους και ανταλλάσοντας απόψεις με τους αναγνώστες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, τόνισε πως κάθε χρόνο τα εκθετήρια στην παραλία επισκέπτονται 300.000– 400.000 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου το 20% - 25% δεν κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά προέρχονται από περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Και, καθώς, όποτε αρχίζει το Φεστιβάλ Βιβλίου αρχίζουν και τα... μπουρίνια, ο κ. Μπαρμπουνάκης σχολίασε: "Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι συνδεδεμένο με τα μπουρίνια και μόλις στήνουμε τα περίπτερα αρχίζουν τα σλόγκαν για τις καιρικές συνθήκες. Για εμάς τα μπουρίνια είναι το γούρι μας, καθώς καταφέρνουμε και συνεχίζουμε και ο θεσμός διατηρείται".

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στον χώρο των εκδηλώσεων (εξέδρα – άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου), ενώ τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα εκθετήρια βιβλίων θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ενώ τις Κυριακές θα ανοίγουν και επιπλέον πρωινές ώρες, από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]