Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017._

Γύρος από σόγια, ρεβιθοκεφτέδες, μπιφτέκια λαχανικών, κολοκυθόπιτες, αλλά και σάλτσες πιπεριάς και μελιτζάνας, και κρίταμα από την Σύρο και μπάρες απο χαρούπι, και βιολογικά κεράσια από την Έδεσσα.


Όλα αυτά είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε -και να τα γευτούμε- στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αποθήκη Γ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Vegan Festival.


H αλήθεια είναι πως αρκετοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια  διατροφή χορτοφαγική. Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι μία σωστά σχεδιασμένη  vegan διατροφή, μπορεί να είναι πλήρης σε βιταμίνες και σε όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό, θρεπτικά στοιχεία, μειώνοντας παράλληλα την χοληστερίνη, τον διαβήτη  και την αρτηριακή πίεση.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές είναι πολλές και γευστικές. Εμείς προτιμούμε να ακολουθούμε τη συμβουλή των προγόνων μας: Παν μέτρον άριστον. Τόσο στην κατανάλωση κρέατος, όσο και στην κατανάλωση κάθε είδους φυτών.


Στα πλαίσια του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν επίσης,εργαστήρια για την παρασκευή τυριού και γάλακτος από καρπούς, ομιλίες για τη vegan διατροφή, εργαστήριο για την παρασκευή καθαριστικών από απλά υλικά, ομιλία για τα πειράματα σε ζώα αλλά και για τις βασικές αρχές ηθικής για τα ζώα.




Οι φωτογραφίες είναι της Σίσσης Βασιλειάδου από το foodmood.gr