Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017._


Ομιλία στη σημερινή ημερίδα ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης, που διοργανώνεται από την Επιτροπή Διαλόγου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Η ημερίδα για την Κεντρική Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή Διαλόγου στο πλαίσιο της ανοιχτής και διευρυμένης διαβούλευσης που γίνεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, για πρώτη φορά.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε τη Συνταγματική Αναθεώρηση «κορυφαία διαδικασία», που μπορεί να αποτελέσει «εθνική ευκαιρία για να κάνουμε ως χώρα σημαντικά βήματα μπροστά» και επισήμανε «την ανάγκη για συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων ώστε να προχωρήσει η Αναθεώρηση του Συντάγματος».

«Ολοένα και περισσότερος κόσμος αισθάνεται ότι μένει απ’ έξω, ότι δεν συμμετέχει, ότι απομονώνεται, ότι η φωνή του δεν ακούγεται. Αν αυτή η απόσταση μεγαλώσει κι άλλο τότε θα μπούμε σε μια βαθιά κρίση νομιμοποίησης. Γι’ αυτό και πρέπει να ξαναδούμε, τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η αστική δημοκρατία στο σύγχρονο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Και πρόσθεσε: «Μόνο να κερδίσει έχει η χώρα από μια ανεξάρτητη και δυνατή Αυτοδιοίκηση. Και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.