Κυριακή, 14 Μαΐου 2017._


Ένα... τραγούδι (μετά από πολύ καιρό) κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision. Ενώ τις προηγούμενες χρονιές επιλέγονταν... τρίλεπτα σόου, αυτήν τη φορά η Πορτογαλία, με έναν τραγουδιστή και μια μελωδία, που εμφανίστηκε μόνος στη σκηνή, πήρε το τρόπαιο!


O Salvador Sobral με το τραγούδι Amar Pelos Dois (Αγάπη για Δύο) μίλησε για τον έρωτα ενός νεαρού μετά τον χωρισμό με την κοπέλα του. Της εκμυστηρεύτηκε ότι η αγάπη του είναι τόσο μεγάλη, που είναι αρκετή και για τους δύο και συγκίνησε και τον κόσμο που πήρε μέρος στην ψηφοφορία, όσο και τις επιτροπές των χωρών μελών της EBU.

Στάθηκε μόνος του, στη μικρή σκηνή της αίθουσας, φορώντας μαύρο κοστούμι, με ένα μικρόφωνο και, χωρίς χορευτικά κι εντυπωσιακά εφέ στηρίχτηκε στη φωνή του. Τραγούδησε στη γλώσσα της πατρίδας του και κατέρριψε όλα τα στερεότυπα που θέλουν το σόου και τα αγγλικά απαραίτητα για να κερδίσει κάποιος την Γιουροβίζιον...



Η Ελλάδα, με την Ντέμι, πήγε καλά (αν και θα μπορούσε καλύτερα). Κατατάχθηκε 14η, ενώ η Κύπρος 17η.

Στο διαγωνισμό δεν έλειψαν τα ευτράπελα. Την ώρα που τραγουδούσε η περσινή νικήτρια της Γιουροβίζιον, ένας νεαρός με Αυστραλέζικη σημαία πετάχτηκε από τον κόσμο, ανέβηκε στην σκηνή κατέβασε το παντελόνι του κι έδειξε τα οπίσθιά του. Στη συνέχεια τον πήραν σηκωτό οι άνθρωποι της ασφάλειας.

Τα χειρότερα έγιναν στα ανατολικά της χώρας: Ξέσπασαν εχθροπραξίες και σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να ακυρώσει την παρουσία του στο διαγωνισμό που έγινε στο Κίεβο.