Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2017._


Με... αρκετούς καβγάδες ξεκίνησε η μέρα των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ. Δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που τα βάζουν με τους οδηγούς για την ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζόμενων στον Οργανισμό. 


Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν να λύσουν χειρόφρενο χθες το μεσημέρι. Παρά την απόφασή τους, τα λεωφορεία δε βγήκαν στους δρόμους το απόγευμα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που θα επέστρεφαν από τις εργασίες τους, αλλά σήμερα το πρωί, με το πρώτο δρομολόγιο.

Έτσι, η Θεσσαλονίκη σήμερα έχει αστική συγκοινωνία ύστερα από εννέα μέρες χωρίς λεωφορεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, Δ. Τσερμενίδης, υποστήριξε πως οι συνάδελφοί του πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στους δρόμους παρά το ότι, χθες, δεν πληρώθηκαν, αλλά μόνον με την υπόσχεση ότι σήμερα - αύριο θα λυθεί το θέμα τους, επειδή ευαισθητοποιήθηκαν μπροστά στα προβλήματα των άλλων εργαζόμενων, των καταστηματαρχών, μαθητών και φοιτητών. Προειδοποίησε ότι, αν δεν τηρηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης, θα ξαναρχίσουν επίσχεση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας στις 15/5, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα που λαμβάνουν, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.