Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017._


Την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θανατηφόρο δυστύχημα με την επιβατηγή αμαξοστοιχία, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.


Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, τύπου Ιντερίσι, μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στο "κλειδί" του σταθμού Αδένδρου. Οι πληροφορίες θέλουν στο σημείο εκείνο τους μηχανοδηγούς να αναπτύσσουν ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα, για να αλλάξουν γραμμή, όμως φαίνεται πως η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία μπήκε στο "κλειδί" με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να ανατραπεί, ενώ ένα από τα βαγόνια της να διαπεράσει το κτίριο του σταθμού, στον πάνω όροφο του οποίου διέμεναν μετανάστες!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο μηχανοδηγός είχε πείρα άνω των 15 ετών και γνώριζε το πρόβλημα του συγκεκριμένου σημείου.

Στο μεταξύ, χθες, έγινε γνωστό πως επιβάτης της αμαξοστοιχίας (ένας δικηγόρος) θέλει να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή ότι σε προηγούμενο σταθμό το τρένο καθυστέρησε για να αποβιβαστούν δύο ρομά, οι οποίοι είχαν δηλώσει πολύτεκνοι και είχαν κόψει μειωμένο εισιτήριο, χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται ο μηχανοδηγός να ανέπτυξε ταχύτητα για να καλύψει την καθυστέρηση. Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όμως, διαψεύδουν ότι υπάρχει εντολή για κάτι τέτοιο σε παρόμοιες καταστάσεις.