-->

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017._

Η 6η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ που είχε σαν θέμα ..«Η λίμνη στο πιάτο της Πέλλας».., στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς το θεματικό της περιεχόμενο από την φύση του ήταν πλούσιο.


Πεντανόστιμα πιάτα σε μεγάλη γκάμα ετοιμάστηκαν με περισσή αγάπη και μεράκι από τους ντόπιους μάγειρες της Πέλλας. Πλούσια ταψιά φτιαγμένα από τα καλούδια της πρώην λίμνης των Γιαννιτσών που έως σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ντόπιας κουζίνας και ήταν προσφορά στο κοινό (πάνω από 300 άτομα) που ήρθε να τα δοκιμάσει στο ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ.



Βατραχοπόδαρα, τσουκνιδόπιτα, πουλιά της λίμνης, καραβίδες, γουλιανός, σαλιγκάρια, χαβιαροκεφτέδες αλλά και ο βασιλιάς της λίμνης, το γριβάδι, σε όλες του τις παραλλαγές! Οι τοπικές αυτές λιχουδιές ετοιμάστηκαν από τους επαγγελματίες εστιάτορες της περιοχής. Μαγειρεμένες με τέχνη σε πολλές εκδοχές συνοδεύτηκαν ταιριαστά με τα κρασιά των τοπικών οινοπαραγωγών.

Η κριτικός μαγειρικής Ελένη Ψιχούλη γεύτηκε και σχολίασε αυτές τις νοστιμιές της Πέλλας. Τις βρήκε βέβαια απίθανες, αλλά και άγνωστες όπως ομολόγησε στο ευρύ κοινό. Μαζί της γεύτηκαν και σχολίασαν επίσης έκθαμβοι ο γνωστός γευσιγνώστης ελαιόλαδου Οδυσσέας Βλαχάβας και η διευθύντρια του περιοδικού γαστρονομίας OLIVE Ιωάννα Σταμούλου. 



Ειδικά σχετικά θέματα αναπτύχθηκαν, παρουσιάστηκαν και εντυπωσίασαν το κοινό από την αρχαιολόγο Χατζηδήμου Αναστασία (το κουρμπάνι στο Αρχοντικό) και τον Ορνιθολόγο, δασολόγο Ιωάννη Τσουγκράκη (η ιστορικογεωφυσική και η βιοποικιλότητα της λίμνης των Γιαννιτσών).


Η εκδήλωση αυτή ως γνωστό γίνεται κάθε χρόνο στην αρχή Μαΐου συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πέλλας και το Κτήμα Λίγας έχει πάντα μία θεματική ενότητα, συμμετέχουν δε τοπικά εστιατόρια που ετοιμάζουν τις τοπικές συνταγές και χορηγοί της εκδήλωσης είναι τοπικοί παραγωγοί προϊόντων ποιότητας που προορίζονται για την κουζίνα. 




Οι φωτογραφίες είναι της Σίσσης Βασιλειάδου