Κυριακή, 14 Μαΐου 2017._

Στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης βρίσκονται από τα ξημερώματα κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του χθεσινού εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας.

Να θυμίσουμε ότι, από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκρά δύο άτομα και τραυματισμένα άλλα επτά, από τα οποία το ένα κατέληξε, πριν λίγο, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένο.

Η περιοχή του δυστυχήματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εργάζονται απρόσκοπτα όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονται επί ποδός από χθες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές, καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες.

Η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία έχει διαπεράσει κτήριο, διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Για λόγους ασφαλείας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, έγινε σε απόσταση 200 μέτρων από το Άδενδρο, στις 21.40 χθες το βράδυ.