Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017._ 


Ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου για απιστία στην υπηρεσία εις βάρος έξι εφοριακών, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.


Οι εν λόγω εφοριακοί κατηγορούνται ότι κωλυσιεργούσαν και δεν κάλεσαν σε απολογία τους υπευθύνους εταιρίας πλαστικών, με αποτέλεσμα να παρέλθει 12μηνο και να εκπνεύσει η προθεσμία για εκ νέου καταλογισμό προστίμου που είχε επιβληθεί και προσέγγίζε το 1 εκατ. ευρώ.

Το πρόστιμο καταλογίστηκε προ 7ετίας από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά παραγράφηκε. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η φορολογική αρχή που βεβαίωσε το πρόστιμο φαίνεται ότι δεν κάλεσε τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία για εξηγήσεις, με συνέπεια αυτός να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, όπου το αίτημά του να κριθούν άκυρες οι παραβάσεις έγινε δεκτό για τυπικούς λόγους.

Ακολούθησε έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, το πόρισμα της οποίας καταλόγιζε ευθύνες σε έξι εφοριακούς και έτσι, ο εισαγγελέας Διαφθοράς παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης.