Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017._


Tην ανάγκη να πρυτανεύσει η λογική και να μην υποστεί περεταίρω ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης από την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, επισημαίνει ο
πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται σε ένα κομβικό σημείο για την πορεία της εταιρείας. 


«Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη συνεχή κόντρα του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη  και του ΟΑΣΘ, η οποία ως μοναδικά θύματα έχει τους Θεσσαλονικείς που μένουν, για μία ακόμη φορά, χωρίς αστικές συγκοινωνίας με συνέπεια την απίστευτη ταλαιπωρία τους. Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη και οι δύο πλευρές πως η Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει άλλα μέσα μεταφοράς εκτός από τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ και τα ταξί» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας πως ευελπιστεί στην αυριανή συνάντηση του κ. Σπίρτζη με εκπροσώπους της εταιρείας να υπάρξει θετική εξέλιξη. 

«Η καθυστέρηση των οφειλόμενων προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, έχει άμεση επίπτωση σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, φοιτητές, αλλά και για το επιχειρείν, που πλήττονται από την αναστολή λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, καταλήγοντας πως «ο ξαφνικός θάνατος του ΟΑΣΘ, όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους αλλά και ερωτηματικά που αφορούν στο κόστος λειτουργίας του νέου οργανισμού που θα προκύψει και τον τρόπο χρηματοδότησής του».