Μαγειρεύει η Σίσση Βασιλειάδου από το foodmood.gr

Τα κλασικά, τρίγωνα τυροπιτάκια των παιδικών μας πάρτυ, εύκολα, νόστιμα,τραγανά. Η μόνη “δυσκολία” να πετύχει κανείς να είναι ισομεγέθη, για να ψηθούν το ίδιο καλά όλα. 


Στην αρχή αναρωτιόμουν, πώς το πετυχαίνει αυτό η μαμά μου. Μετά διαπίστωσα ότι αυτό λέγεται εμπειρία. Άν τα φτιάχνεις κάθε τόσο, το χέρι συνηθίζει και πάει από μόνο του. Μπορείτε να τα φτιάξετε και από πριν και να τα ψήσετε, λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, για να είναι ζεστά και λαχταριστά. Καλή επιτυχία.


ΥΛΙΚΑ

1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα
2 αυγά
40-50 γρ.τριμμένο κεφαλοτύρι
πιπέρι
δυόσμος
ελαιόλαδο


Παρασκευή

Λιώνουμε με ένα πιρούνι, το ανθότυρο και τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά,το πιπέρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τα φύλλα μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε το φύλλο κατά μήκος, σε λωρίδες περίπου 10 εκ. Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας στο άκρο του φύλλου, και διπλώνουμε δίνοντας τριγωνικό σχήμα. Όταν διπλώσουμε 1-2 φορές αλείφουμε το φύλλο με λίγο λάδι, για να γίνει τραγανό. Βάζουμε τα τυροπιτάκια με την ένωση από την κάτω πλευρά, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα, και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.