Πέμπτη, 11 Μαΐου, 2017._ 


Γενική συνέλευση πραγματοποιούν, το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με θέμα το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.


Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ φέρονται έτοιμοι να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις την πληρωμή τους αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αν δεν δεν υπάρξει η δέσμευση για καταβολή των δεδουλευμένων τους έως τις 12/5. Ζητούν “λύση επιτέλους τώρα” και καλούν τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να πάρει ξεκάθαρη θέση για το μέλλον του Οργανισμού.

Να σημειωθεί ότι, στην συνάντηση της Δευτέρας, του υπουργού με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ο Χρ. Σπίρτζης τάχθηκε υπέρ ενός δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών και υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα προσληφθούν σε αυτόν -με πιο χαμηλές αποδοχές από ότι τώρα. Μόνον που δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι η διαδικασία και πώς είναι δυνατό να γίνουν προσλήψεις μονίμων σε δημόσιο φορέα, οι οποίοι νωρίτερα ήταν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας... 

 “Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αυτό το πράγμα εδώ και δύο χρόνια, οι εργαζόμενοι πότε πληρώνονται, πότε δεν πληρώνονται, οι επιβάτες πότε εξυπηρετούνται, πότε δεν εξυπηρετούνται. Εμείς είμαστε υπέρ της πλήρους εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε”, δήλωσε, χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Τσερμενίδης.

Και πρόσθεσε: “Τι θέλει να κάνει ο υπουργός; Η κυβέρνηση; Δημόσιο φορέα αύριο το πρωί. Καταθέσαμε πρόταση και λέμε δεν μπορεί να γίνει αυτό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση με την οδηγία 1370, πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός για τον προσδιορισμό νέου αναδόχου. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Διεκδικούμε τη συνέχιση της λειτουργίας της Αστικής Συγκοινωνίας με όποια μορφή είναι αυτή. Είτε είναι μέσα από διεργασία από την οδηγία της Ε.Ε., είτε αύριο το πρωί Δημόσιος Φορέας. Επιτέλους να τελειώνουμε”.