Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2017._ 


Τη νίκη της Φενερμπαξέ στον τελικό της φετινής ευρωλίγκας, χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καταδείξει τη συνεργασία των χωρών της περιοχής, μιλώντας στη σύνοδο του ΟΣΕΠ που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.


Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, ενδεικτικό στοιχείο της συνεργασίας των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και του Εύξεινου Ποντου είναι ότι η τουρκική Φενέρ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, χάρη στον Σέρβο προπονητή Ζέλκο Ομπράντοβιτς και ηγέτη τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, Κώστα Σλούκα.

Θύμισε, ακόμη, ότι κατάγεται από την πόλη Ρίζε και πρόσθεσε πως γι αυτόν τον λόγο ο ΟΣΕΠ αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος γι αυτόν, με διαφορετική σημασία. Και πρόσθεσε: "Κάθε ένα από τα κράτη μέλη έχει διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, πολιτική κατανόηση και οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, όλοι μας θα έλεγα, συγκλίνουμε σε έναν κοινό παρονομαστή στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αποτελεί την πύλη εισόδου στην ίδια αγορά".

"Μαζί πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μας δίνει τα πάντα πολύ περισσότερα από όσα μας παίρνει. Η συνεργασία αυτή είναι επίσης ενισχύει την αλληλεγγύη μας στο μέλλον. Η ενίσχυση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού είναι πολύ σημαντική από την άποψη αυτή", ανέφερε ο κ. Ερντογάν.