Δευτέρα, 01 Μαΐου, 2017 


«Ένα θα έπρεπε να είναι το αίτημα: Ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση. Ένα σύστημα συντάξεων, πρωτίστως για τις νέες γενιές», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο faceboοk για τη φετινή Πρωτομαγιά.


«Το Ποτάμι έχει τολμήσει να κάνει πρόταση- το σύστημα πολλαπλών πυλώνων. Οι άλλοι όχι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αρκούνται στο να ρημάζουν τις παραγωγικές τάξεις προς όφελος των πελατών τους. Τα παλιά κόμματα, που στα χέρια τους κατέρρευσε το ασφαλιστικό, μοιράζουν ξανά υποσχέσεις προς όλους. «Να ξαναβρεθούμε στην εξουσία και μετά βλέπουμε». Άλλωστε, το κοινό γνώρισμα των σημερινών υπουργών με πολλούς από τους προηγούμενους, είναι ότι μαζί διαδήλωναν για να μην περάσει ο νόμος Γιαννίτση», προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.

Ξεκινώντας την ανάρτησή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρεται στον συνονόματό του και «σύντεκνο» Σταύρο Καλλέργη και στην πρώτη εργατική πρωτομαγιά. «Να 'μουνα λέει, με τον σύντεκνο Καλλέργη στην πρώτη εργατική πρωτομαγιά (που δεν γιορτάστηκε πρωτομαγιά αλλά την Κυριακή 2 Μαΐου του 1893). Να διαδηλώναμε «εις το αρχαίον στάδιον». Αιτήματα; «1) Την Κυριακήν καθ΄ όλην την ημέραν να κλείνουν τα καταστήματα 2) Να περιορισθή η εργασία των εργατών εις 8 ώρας...». Απλά πράγματα», σημειώνει.