Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017._


Στη χώρα όπου φύεται φαιδρά πορτοκαλέα, ήταν απόλυτα φυσικό να μην είναι δυνατό να διοργανωθεί ένας τελικός κυπέλλου κι ο ένας να επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλον...


Περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βγήκε συμπέρασμα -αλλά όχι, αναγκαστικά, και απόφαση! 

Τα προβλήματα πολλά, μόλις μία μέρα πριν τον τελικό: Ανύπαρκτες τουαλέτες, ανύπαρκτες μαγνητικές πύλες ελέγχου, αγωνιστικός χώρος σε κακή κατάσταση και, κυρίως, εισιτήρια χωρίς... αριθμό θέσης (αλλά κατά τα άλλα... προσωπικά, με όνομα κατόχου που επιβεβαιώθηκε με χρήση ταυτότητας και ΑΜΚΑ)!

Ως εκ τούτου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έκρινε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτή η τέλεση του αγώνα. Στην... κρίση (προσοχή: όχι απόφαση) του υφυπουργού αντιδρούν η ΕΠΟ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος ζητούν να αρχίσουν τα πλέι οφ, επειδή οι ομάδες τους απλώς προπονούνται για να διατηρούν δυνάμεις, ενώ οι άλλοι δύο αντίπαλοι για να δώσουν αγώνα και θεωρούν ότι, αυτό, είναι υπέρ τους!

Πάντως η ΕΠΟ έσπευσε, με μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή της, να διαβεβαιώσει πως και το ζήτημα των εισιτηρίων χωρίς αρίθμηση μπορεί να λυθεί. Έτσι, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, δείχνοντας, ουσιαστικά, για το νέο θέμα που προέκυψε, την αστυνομία του Βόλου:

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, είχε, ήδη, εκδώσει, από χθες, ανακοίνωση για τον τρόπο μετάβασης των φιλάθλων στο γήπεδο! Έτσι, συνιστούσε:

Στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. να μεταβούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μέσω του Π.Α.Θ.Ε., Α/Κ Βελεστίνου, Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου και της Περιφερειακής Οδού.

Στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. να μεταβούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο μέσω της Π.Α.Θ.Ε., Α/Κ Μικροθηβών, Εθνικής Οδού Βόλου - Μικροθηβών και στη συνέχεια μέσω των οδών του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας.

Όσο για τη ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση στις... 4 το πρωί, για να πει ότι η υπόθεση θα κριθεί... το πρωί!

Ούτε ο... Βαρούχας δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα από όλα αυτά!