Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017._


«Ο εθελοντισμός και ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα διάσωσης Ο.Φ.Κ.Α.Θ. το Σάββατο 20 Μαίου στις 15 μ.μ.-18.00 μ.μ. στην αίθουσα AFICIONADO του ξενοδοχείου Ηyatt Regency Θεσσαλονίκης.


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.) πραγματοποιεί την εκδήλωση στο πλαίσιο του μεγαλύτερου πολυσυνεδρίου της Ευρώπης  «Money Show» που λαμβάνει χώρα στο ΗΥΑΤΤ Θεσσαλονίκης. 

Για το θέμα της εκδήλωσης θα μιλήσουν: ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. Χρήστος Ράμος, ο ιδιωτικός ερευνητής Γ. Τσούκαλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γ. Καλλιακμάκης, ο πρώην διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Κ. Κοκολάκης, ο διευθυντής της ΕΣΗΕΜ-Θ Γιάννης Κοτσυφός και η δημοσιογράφος – πολιτική αναλύτρια Μάρα Τοπαρλάκη.

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος του Bloco.gr  Γ. Καραϊβάζ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δέκα χρόνια προσφοράς και ανθρωπιάς



Ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. είναι μία εθελοντική διασωστική ομάδα που ιδρύθηκε το 2007. «Από τον Μάιο του 2008 έχουμε ενταχθεί στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αρ. μητρώου 55/2008»,υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. Χρήστος Ράμος. 

Και προσθέτει «είμαστε περίπου 130 μέλη, ενώ η ‘Άρτεμις’, ο ‘Κένταυρος’ και ο ‘Φοίβος‘ είναι τα τρία ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα που έχουμε αποκτήσει και είναι εξοπλισμένα με υλικά υποστήριξης  για τη δασοπυρόσβεση, την ορεινή έρευνα και τη διάσωση συνανθρώπων μας. Στα τελευταία αποκτήματά μας συγκαταλέγεται και το drone (τετρακόπτερο) το οποίο χειρίζεται ειδικά εκπαιδευμένο μέλος μας. Στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση των συμπολιτών μας συμμετέχουμε με τα τρία φουσκωτά σκάφη που έχει αποκτήσει ο Όμιλός μας».

Ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ.   βραβεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2016 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από την Ιταλία με το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca» για την εθελοντική του  δράση.

Η έδρα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.  βρίσκεται στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού. Καλύπτει όλη την Κεντρική Μακεδονία με τις δύο βάσεις ετοιμότητας που βρίσκονται στο Κιλκίς (Μουριές), στη Χαλκιδική (Κασσανδρεία – Ορμύλια – Σάρτη) και πριν λίγες μέρες και ιδρύθηκε μία ακόμη στην ----- -----Αττική.

Οι δράσεις του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Συμμετέχει στις διάφορες αποστολές  και συνεργάζεται με τους κρατικούς φορείς ( Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΛ.ΑΣ., νοσοκομεία,  λιμεναρχεία καθώς και με άλλες εθελοντικές ομάδες εντός και εκτός Ελλάδος.

Έχει συνεισφέρει σε πολλές περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης συνανθρώπων μας με χαρακτηριστική την περίπτωση του μικρού Φοίβου στην Ορμύλια Χαλκιδικής (6-24 Ιανουαρίου 2016). Σύσσωμη η ομάδα ήταν παρούσα και στην τελευταία χιονόπτωση (10-11-12 Ιανουαρίου 2017) όπου τα μέλη του 

Ο.Φ.Κ.Α.Θ. πρόσφεραν τη βοήθειά τους στους συμπολίτες μας μετά από πρόσκληση  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θερμαϊκού. 

Μέλη της ομάδας συμμετείχαν και στην επιχείρηση εκκένωσης των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τη μεταφορά  και τη μετακίνηση της βόμβας, ενώ ήδη μέλη και οχήματα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. έχουν αρχίσει τις περιπολίες στις δασικές περιοχές στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας.


Ξενοδοχείο Ηyatt Regency Θεσσαλονίκη: 13ο Χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης- Περαίας
Πληροφορίες: 2392039443 - 6936806227