Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017._ 


Νέα επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΟΑΣΘ, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. 


Όπως τόνισε, η κυβέρνηση "δεν θα ανεχτεί ξανά οποιονδήποτε θέλει να αναστατώσει την καθημερινότητα και τη ζωή των πολιτών στη Θεσσαλονίκη" και κάλεσε τον ΟΑΣΘ "να σταματήσει να λεηλατεί την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και να πληρώσει τους εργαζομένους", χωρίς, πάντως, να διευκρινίζει αν αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε δικαστικές αποφάσεις.

Χαρακτήρισε "ουσιαστικό" και "πραγματικό" το διάλογο για τον ΟΑΣΘ και υποστήριξε πως κάποια από τα αιτήματα των δημάρχων και των κοινωνικών φορέων έχουν ήδη γίνει αποδεκτά, χωρίς να πει ποια. Όσο για τις προτάσεις του ΟΑΣΘ είπε πως έχει διάθεση να τις περιμένει, αρκεί να μην αναστατώνεται η Θεσσαλονίκη.

Για τους εργαζόμενους που διεκδικούν δύο μισθούς και επίδομα Πάσχα, είπε πως... "έχουν απόλυτο δίκαιο", αφού ο οργανισμός επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια και οι ίδιοι δεν πληρώνονται, για να προσθέσει πως δεν είναι δυνατόν "να αναστατώνουν κάθε τρεις και λίγο την πόλη, όποτε περιμένουν την υπογραφή μιας απόφασης ή να πάρουν κάποια χρήματα". Υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος να μην έχουν πληρωθεί, αφού οι επιδοτήσεις στον ΟΑΣΘ δίνονται ακόμη και... νωρίτερα.

Η εκδοχή του για τη διάλυση του ΟΑΣΘ θύμιζε... αποφασίζομεν και διατάσσομεν, αφού παραδέχτηκε την νομική μορφή του Οργανισμού, για να προσθέσει πως "η εκκαθάρισή του θα γίνει όπως και η ίδρυση του, με βασιλικό διάταγμα, με νόμο δηλαδή", κάνοντας, πάλι, λόγο για "διεθνή πρωτοτυπία" και υποστηρίζοντας πως η εκκαθάριση μπορεί να γίνει εν λειτουργία. 

Υποστήριξε, επίσης, ότι καθώς η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο λήγει το 2019, τότε θα ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση.

Στη συνέχεια στράφηκε και... κατά των αρχαιολόγων, μιλώντας για τις έρευνες στα εργοτάξια του μετρό! 

"Είναι  ντροπή για τη Θεσσαλονίκη, είτε ο λόγος λέγεται ΟΑΣΘ είτε αρχαιολογία, να δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια και την ίδια στιγμή να μην έχουμε πόρους να κατασκευάσουμε ένα σχολείο στον Εύοσμο, που κοστίζει 1,5 εκατ.-3 εκατ. ευρώ, και τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ", τόνισε!