Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017


Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποίησαν το πρωί συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ.


Διαμαρτύρονται για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Μαίου.

Δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποδυναμώνει τις υπηρεσίες καθαριότητας και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος στον τομέα της καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η πόλη να γεμίσει σκουπίδια.

"Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει 690 συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, οι περισσότεροι εργάτες και οδηγοί. Με αυτά τα δεδομένα, η πόλη θα μείνει με σκουπίδια", υποστήριξε ο κ.Ψαρράς.

Ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, αναφέρει πως το δυναμικό του τμήματος καθαριότητας στον δικό του δήμο μειώνεται κατά 50%, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.