Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017._


Αναβλήθηκε εκ νέου, για τις 8 Μαΐου, η εκδίκαση της προσφυγής στη διαιτησία του ΟΑΣΘ για οφειλές υπουργείων σχετικά με την κοινωνική πολιτική στις τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες αφορούν την εκκαθάριση του 2014.


Αρχικά η υπόθεση θα εκδικάζονταν στις 25 Απριλίου. Αναβλήθηκε για σήμερα, αλλά, τελικά, υπηρξε νέα αναβολή.

Ο ΟΑΣΘ διεκδικεί ποσόν 14,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Από τον Απρίλιο και μετά, διαχειρίζεται μισθούς και χρέη προς προμηθευτές μόνον με την κρατική επιχορήγηση η οποία ανέρχεται περίπου στα 4,1 εκατ. ευρώ μηνιαίως, συν τις εισπράξεις από τα εισιτήρια. 

Η διοίκηση του Οργανισμού υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες. Μάλιστα, έχουν καταθέσει κι άλλες απαιτήσεις από την πολιτεία, καθώς διεκδικούν άλλα 100 εκ. ευρώ, για την επιδότηση εισιτηρίου για ειδικές ομάδες πληθυσμού από το 2014 κι έπειτα. Τα 47 εκατ. αφορούν οφειλές για το έτος 2015 και τα υπόλοιπα 53 εκατ. για το 2016. 

Επίσης δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει το... τρέχον 2017 με την επιχορήγηση ούτε υπήρξε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου παρά την αύξηση του ΦΠΑ από το 13 στο 24%.

Όλα δείχνουν πως βαίνουμε ταχέως σε νέες κινητοποιήσεις.