Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017._


Αλητείες αισχίστου είδους, απόψε, στη Λεωφόρο, από παίκτες και οπαδούς του Παναθηναϊκού, με την ανοχή του Κομίνη! Άνοιξαν το κεφάλι του Ίβιτς πετώντας του ένα μεγάλο κουτί μπίρα, από την εξέδρα πίσω από την είσοδο της φυσούνας!


Όλα έγιναν μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ κι ενώ είχε προηγηθεί αδικαιολόγητη αποβολή του Ουάρντα με δεύτερη κίτρινη (ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν ακουμπά τον Κλωναρίδη, ενώ ο παίκτης του Παναθηναϊκού τον τραβά από τη φανέλα, συνεχίζει την κούρσα του, γλιστρά και πέφτει στο χόρτο). Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Πρίγιοβιτς έπιασε γυριστή κεφαλιά προς την εστία κι ο Μολέδο αποκρούει με τα χέρια. Η μπάλα κοντράρει, επιστρέφει προς την εστία, ξαναβρίσκει τα χέρια του Μολέδο (σε αυτήν την περίπτωση φυσικά δεν είναι πέναλτι) χάνει την ορμή της και μπλοκάρει ο Στιλ. Ο Κρέσπο κινείται προς την μπάλα και βάζει το πόδι του. Κι από εκεί γίνεται... σφαγή!

Ο Μπεργκ σαν παλαιστής ελληνορωμαϊκής αρπάζει τον Κρέσπο και με την βοήθεια των Μολέδο και Χουλτ τον πετάει στο έδαφος, όπου τον κλοτσούν όλοι μαζί! Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σπεύδουν να βοηθήσουν τον συμπαίκτη τους, τον οποίο προσπαθεί να σώσει ο Κλωναρίδης! Ο Σάκχοφ ξεφεύγει, τα βάζει με τον Κουλιμπαλί και τον χτυπά! Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ανταποδίδει!

Την ίδια στιγμή ο Ίβιτς περπατά μπροστά από τη φυσούνα, σαφώς προβληματισμένος. Ένας αληταράς πετάει ένα μεγάλο αλουμινένιο κουτί μπίρας που τον βρίσκει στο κεφάλι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πέφτει στο χόρτο αιμόφυρτος και, λίγο αργότερα, μεταφέρεται στα αποδυτήρια. Τον εξετάζει ο γιατρός του αγώνα, περιποιούνται την πληγή του και καλείται ασθενοφόρο, με το οποίο μεταφέρεται στο εφημερεύον νοσοκομείο.



Χρειάστηκαν πάνω από πέντε λεπτά μετά το περιστατικό, για να αποφασίσει ο διαιτητής Κομίνης να πάει στα αποδυτήρια με τους βοηθούς του και τον "τέταρτο". Κι ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρίσκονταν ακόμη στο γήπεδο, οι του ΠΑΟΚ είχαν περάσει στα αποδυτήρια, καθώς με την αποχώρηση του Ίβιτς για το νοσοκομείο δεν διαφαινόταν η περίπτωση να συνεχιστεί ο αγώνας.

To άρθρο του κανονισμού γι αυτήν την περίπτωση, είναι σαφές:

Αρθρο 15, παράγραφος 3Ββ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

"Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων
παιχνιδιού (Low of the games)

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά 

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και
β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες".

Επίσης, άλλο άρθρο προβλέπει, στην περίπτωση διακοπής του αγώνα με ευθύνη της γηπεδούχου, την κατοχύρωση του αγώνα με σκορ 0-3 στη φιλοξενούμενη.



Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τονίζει πως "για την κωμωδία που παρακολουθήσαμε σήμερα" θα κινηθεί "νομικά με κάθε τρόπο και μέσον".

Καθώς ο Ίβιτς είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετά από... τρία τέταρτα, αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και οι φίλαθλοι.

Αυτήν την ώρα (23.00) ο Ίβιτς περνά από τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και, αν όλα πάνε καλά, θα του γίνουν ράμματα. Ο ίδιος παραπονιέται για την όρασή του.