Τρίτη, 23 Μαΐου 2017._


Έληξε η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και, από αύριο το πρωί (που, κατά σατανική σύμπτωση θα βρίσκεται στην πόλη ο πρωθυπουργός) θα κυκλοφορήσουν και πάλι αστικά λεωφορεία.


Την απόφαση για αναστολή της επίσχεσης εργασίας έλαβαν, πριν, περίπου, μία ώρα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αφού προηγήθηκε η διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι θα υπογραφεί εντός της ημέρας η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να εισπράττουν την κρατική επιδότηση -όπως έχει αποφασίσει η Διαιτησία.

"Η λύση θα έπρεπε να βρεθεί εδώ και εννέα μέρες", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. Και πρόσθεσε: "Μιλάμε για εταιρίες. Η εταιρία έπρεπε να έχει λήξη τη διαφορά με την κυβέρνηση".

Δεν πάει στον Τσίπρα ο Ζορπίδης

Την αποχή του από τις εκδηλώσεις της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάντια που βιώνει η πόλη λόγω του ΟΑΣΘ, ανακοινώνει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, που τονίζει:

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν θα μετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή ομιλία κυβερνητικού παράγοντα μέχρις ότου επιλυθεί το ζήτημα του ΟΑΣΘ. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε γιατί η Κυβέρνηση δεν θέλησε ή δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και να προχωρήσει σε ενέργειες που θα διασφάλιζαν την κανονικότητα στην πόλη. Αισθάνομαι ότι, μπροστά στην απόλυτη απαξίωση που βιώνουν οι πολίτες και μπροστά της εικόνας μίας παγωμένης αγοράς, λόγω αδυναμίας των καταναλωτών να μετακινηθούν, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να ακούσω είναι ποιες προσπάθειες έκανε η Κυβέρνηση για να αναπτύξει τις οικονομικές μας σχέσεις με την Κίνα ή πόσο σίγουρος αισθάνεται ο κ. Τσίπρας για την έξοδο μας από τα Μνημόνια»...

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έφθασε ο κόμπος στο χτένι

Νωρίτερα, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία καταφέρονταν κατά των εργαζομένων, της διοίκησης του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης. Για τους εργαζόμενους ανέφερε ότι "η επί εννέα συνεχείς ημέρες επίσχεση εργασίας δεν υποδεικνύει ούτε κοινωνική ευαισθησία ούτε και συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που θα έπρεπε να διακατέχει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού αλλά επιδοτούμενου ΟΑΣΘ που σε μονοπωλιακές συνθήκες έχει αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης". Για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ υπογράμμιζε πως " προβαίνει πλέον σε προτάσεις για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του Οργανισμού, τώρα που «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και έχει εξαγγελθεί η θέση σε εκκαθάριση του Οργανισμού. Θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει πράξει εδώ και καιρό". Για την κυβέρνηση τόνιζε πως "πρέπει όμως και να βρει τρόπο να το κλείσει χωρίς να πληγεί η πόλη και η οικονομία της. Δεν είναι δυνατόν να φαντάζεται κανείς ότι η Θεσσαλονίκη θα πορευτεί σε αυτές τις συνθήκες στυγνού εκβιασμού και με τη δαμόκλειο σπάθη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων να επικρέμαται διαρκώς από πάνω της έως το 2019 όταν, σύμφωνα με τα εξαγγελλόμενα, θα λήξει το δράμα του ΟΑΣΘ".

Καλαφάτης: Έχει ευθύνες η κυβέρνηση

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Εντάξει", βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να επενδύει στην αγανάκτηση της Θεσσαλονίκης, για να "τελειώσει" τον οργανισμό! Ο οποιοσδήποτε κυβερνητικός σχεδιασμός για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών δεν ακυρώνει τις ευθύνες για την ταλαιπωρία των εννέα ημερών, την οποία υπέστησαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».