Κυριακή, 23 Απριλίου 2017._

Τι και αν όλα ήταν εναντίον του καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, τι και αν προηγήθηκε ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής ολοκλήρωσε τον 13ο άθλο  γυρίζοντας το παιχνίδι σε 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Λεβαδειακού, σώθηκε αγωνιστικά. 


O Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 31′ με τον Ρόσα, ο Ηρακλής όμως δεν τα παράτησε, παρότι ήταν πίσω στο σκορ όταν πήγε στα αποδυτήρια με το 0-1 στην πλάτη, για την λήξη του ημιχρόνου.

Ο Περόνε ήταν αυτός που τον ξαναέβαλε στο 53′ τους «κυανόλευκους» στο παιχνίδι της παραμονής, ενώ τα γκολ που τον…έσωσαν ήρθαν στο τέλος.

Ο Μπαστακός στο 85΄ απογείωσε τους φίλους του «γηραιού» και ο Αραούχο στην Λιβαδειά τους…ανακούφισε υποβιβάζοντας και μαθηματικά τον Λεβαδειακό.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: 53' Περόνε, 85' Μπαστακός - 30' Ρόσα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 42' Στάμου - 57' Ρότσα, 68' Μύγας, 84' Χαντάκιας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Ρότσα (μετά τη λήξη του ματς)
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (46' Γροντής), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ίντζογλου, Αγγελόπουλος (46' Μπαστακός), Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Κούρος (73' Πασάς), Περόνε
Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (75' Χαντάκιας), Παπάζογλου, Κούσας, Ρότσα (59' Τσοκάνης), Μπράβο, Ρόσα, Ρέι, Κλέσιο, Λόπες, Μουνιός (65' Κουτρομάνος).