[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Κι όμως, τα κατοικίδια καταπολεμούν τις... αλλεργίες!


Κυριακή, 9 Απριλίου 2017._


Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα έδειξε τα μωρά σε οικογένειες που είχαν κατοικίδια (σκύλο σε ποσοστό 70%) στο σπίτι είχαν στο έντερό τους δύο επιπρόσθετους τύπους προστατευτικών βακτηρίων, που
έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο αλλεργικής νόσου και παχυσαρκίας.


Αν λοιπόν έχετε παιδιά στο σπίτι και ψάχνετε ένα επιχείρημα για να αποκτήσετε έναν χνουδωτό φίλο, αυτό είναι μάλλον το επιχείρημα που χρειάζεστε.

Τα τελευταία ευρήματα της Ανίτας Κοζίρσκι, επιδημιολόγου παιδιών και μία από τις κορυφαίες στον κόσμο ερευνήτριες στη χλωρίδα του εντέρου σε δείγματα κοπράνων που συλλέχθηκαν από νεογνά έδειξαν ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν με σκύλους, είχαν χαμηλότερα ποσοστά άσθματος. 

H θεωρία είναι ότι η έκθεση σε ρύπους και βακτήρια νωρίς στη ζωή του ατόμου, που βρίσκονται για παράδειγμα στη γούνα των ζώων και στα πέλματά τους- που μπορούν να δημιουργήσουν ανοσία από νωρίς. Ωστόσο, που οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι αν η επίδραση εμφανίζεται απευθείας από τα βακτήρια των χνουδωτών μας φίλων ή μέσω ανθρώπων που έχουν αγγίξει ζώα, σημείωσε η Κοζίρσκι.

H ομάδα της βρήκε ότι η έκθεση σε κατοικίδια μέχρι και την ηλικία των τριών μηνών, αυξάνει την εμφάνιση δύο βακτηρίων, του Ruminococcus και του Oscillospira, που έχουν συνδεθεί με μειωμένη συχνότητα παιδικής αλλεργίας και παχυσαρκίας αντίστοιχα.

"Όταν υπήρχε κατοικίδιο στο σπίτι, η εμφάνιση αυτών των βακτηρίων ήταν διπλάσια”, σημείωσε η Κοζίρσκι, προσθέτοντας ότι η έκθεση στα κατοικίδια φάνηκε ότι επηρεάζει εμμέσως το μικροβίωμα του εντέρου –από τη μητέρα στο αγέννητο παιδί- στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και στη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της ζωής του παιδιού.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η παρουσία κατοικιδίου βοηθούσε το μικροβίωμα, ακόμη και στα τρία σενάρια που μειώνουν την ανοσία του παιδιού: καισαρική τομή, αντιβιοτικά κατά τη γέννηση και έλλειψη θηλασμού.

Από το http://www.stogiatro.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]