[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Συνδικάτα κατά Τσίπρα σε εκδήλωση του ΕΚΘΣάββατο, 29 Απριλίου 2017._

Κριτική στον πρωθυπουργό ο οποίος κατά την επετειακή Σύνοδο Κορυφής για τα 60 χρόνια από την δημιουργία της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για λογαριασμό των εργαζομένων, σε
Ελλάδα και Ευρώπη, χωρίς την υποστήριξη από τα εργατικά συνδικάτα, άσκησε, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Την κριτική άσκησε ο κ. Παναγόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην επετειακή ημερίδας για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. «Ο πρωθυπουργός καθύβρισε τα ελληνικά συνδικάτα», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος και προσέθεσε ότι τα ελληνικά συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι μπροστά στους αγώνες.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, αναφερόμενος στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από 11 σωματεία, έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος αρχίζοντας από την ίδρυση της Φεντερασιόν από τον Αβραάμ Μπεναρόγια το 1909. Μίλησε για τους νεκρούς του κινήματος του Μάη του 1936, για την καταστολή του οποίου ήρθε στην πόλη ο ίδιος ο Μεταξάς, για τους αγώνες της περιόδου του Μεσοπολέμου, τις διώξεις της περιόδου του εμφυλίου, την περίοδο των εκλογών της βίας και της νοθείας, την περίοδο της δικτατορίας και για όλες τις ταραγμένες περιόδους της ιστορίας μέχρι τις μέρες μας.Οι εργασίες άρχισαν με την απονομή τιμητικής πλακέτας στο πρώην πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλο, για την προσφορά του στο εργατικό κίνημα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του επισήμανε ότι η απονομή της πλακέτας στον Παναγιώτη Αβραμόπουλο γίνεται προκειμένου να τιμηθεί για το έργο και τη συμβολή του στη δημιουργία του Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΘ το οποίο είναι επισκέψιμο.

Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον κ. Αβραμόπουλο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]