Κυριακή, 2 Απριλίου 2017._
Καλύτερος σε όλο το διάστημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Το δρόμο άνοιξε ο Κάνιας με το πρώτο γκολ της καριέρας του!

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ η Λάρισα, με υπηρεσιακό προπονητή τον Βουτυρίτσα στον πάγκο και υπό το βλέμμα του νέου της προπονητή, Αντρέ Πάους, αν και στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό και τέσσερις στροφές πριν το φινάλε χρειάζεται τουλάχιστον, άλλη μία νίκη για να αισθάνεται πιο σίγουρη σχετικά με την παραμονή.

Στο -2 από τον δεύτερο, Πανιώνιο, βρίσκεται ο «δικέφαλος του Βορρά» μετά το σημερινό νικηφόρο αποτέλεσμα. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς το ερχόμενο επταήμερο θα δώσει δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, με Ατρόμητο εκτός έδρας μεσοβδόμαδα και στη συνέχεια την προσεχή Κυριακή θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής.

Ο Κάνιας στο 37΄ έδωσε το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους», ενώ το παιχνίδι κρίθηκε στο 87΄ από το γκολ του Κίτσιου.

Η επίθεση του Κούγια

Μετά τον αγώνα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, καταφέρθηκε κατά της διαιτησίας, υποστηρίζοντας πως οι παίκτες της ομάδας του κόπηκαν με έξι ανύπαρκτα οφσάιντ: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ έρχεται στη δύσκολη θέση μετά από ένα παιχνίδι με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ομάδα με την οποία έχουμε κοινούς στόχους για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, να καταγγείλουμε τους δύο βοηθούς διαιτητού Σίπκα και Βασιλόπουλο που έκοψαν με έξι οφσάιντ επιθέσεις της ομάδας μας. Με τους πλαϊνούς να παίζουν σαν λίμπερο για να μην αδικούνται οι ομάδες που προστατεύονται δεν είναι πρόοδος. Δε θέλουν να έχουμε ποδοσφαιρικές συμπεριφορές σαν την Κέρκυρα. Στο ένα παιχνίδι με τη Βέροια, αποδόθηκαν 4 ως 40 εκατομμύρια ευρώ", δήλωσε. Και πρόσθεσε:

"Δεν έχουμε τίποτα με την ιστορική ομάδα του Ηρακλή. Αν περιμένουμε εξυγίανση με μείωση ομάδων και με συμμετοχή ομάδων όπως η Κέρκυρα, που έχει το κουμάντο ο Λιμπάντσης, ενώ έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό και με προπονητή τον Γρηγορίου, που είναι ηθοποιός προπονητής, εγώ δε θα το ανεχτώ".

H ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: Κάνιας 37′ (σουτ), Κίτσιου 86′ (σουτ)
Δοκάρι: Μάτος 45′ (σουτ)
Διαιτητής: Κιοτζένης Boηθοί: Σίπκας, Βασιλόπουλος
Κίτρινες: Μυστακίδης 24′, Αθανασιάδης 50′, Λέοβατς 59′ / Αβραάμ 28′
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (Κάτσε 80′), Ενρίκε (Κίτσιου 62′), Αθανασιάδης (Κουλούρης 56′).
ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (Κοντόρ 41′), Ναβάρο (Καπός 77′), Φατιόν, Μασαλέσα, Αβραάμ (Ικαουνιέκς 63′), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.