Τρίτη, 4 Απριλίου 2017._


Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μεταξύ ομάδας νεαρών και της αστυνομίας.


Σε αίθουσα του ΠΑΜΑΚ, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η εκδήλωση με τίτλο: «Η Τέχνη αποτυπώνει τον μετανάστη», περίπου 15 νεαροί επιδίωξαν να κάνουν παρέμβαση στην εκδήλωση υπέρ των προσφύγων, αποκλείοντας την είσοδο του πανεπιστημίου και ζητώντας από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.

Υπήρξαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία, ενώ λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν με την αποχώρηση της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι παρούσες σήμερα στον χώρο, καθώς χθες σε άλλη εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό, εισέβαλαν στον χώρο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου(φωτογραφία πάνω).

Νεαρός, που παρουσιάστηκε ως "εκπρόσωπος" των φοιτητών, δήλωσε: "Δεν είμαστε εδώ  ούτε για να εμποδίσουμε σε κάποιον να μπει στο πανεπιστήμιο ούτε για να σπάσουμε οποιαδήποτε εκδήλωση,  είμαστε εδώ γιατί μας ζητάνε το πάσο μας για να μπούμε στο ίδιο μας το  πανεπιστήμιο και θεωρούμε ότι η αστυνομία δεν έχει χώρο και λόγο στο άσυλο και μέσα στο πανεπιστήμιο".

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, δήλωσε: "Νιώθω τρομερή απογοήτευση γιατί για ακόμα μία φορά ισχνές μειοψηφίες των 30-40 ατόμων που εμφανίζονται ως μαζικό κίνημα έρχονται καταπατούν τα στοιχειώδη δικαιώματα, της μεγάλης πλειοψηφίας των 12.000 φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι θέλουν να σπουδάσουν μέσα σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον μέσα σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που δεν αρμόζουν αυτές οι συμπεριφορές. 30 άνθρωποι  κανονίζουν τι συμβαίνει μέσα στο πανεπιστήμιο δεν μπορώ να το ανεχτώ πλέον".