Σάββατο,  1 Απριλίου 2017._


Νίκη που κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εξασφάλισε και την παραμονή στη Super League πέτυχε ο Λεβαδειακός επί της Βέροιας με 3-1, στο δεύτερο χρονικά ματς της 26ης αγωνιστικής.


Το παιχνίδι στη βοιωτική πρωτεύουσα ήταν «τελικός» και για τις δύο ομάδες, που ήθελαν τη νίκη ουσιαστικά για τον ίδιο λόγο. Οι γηπεδούχοι ήταν τελικά αυτοί που χαμογέλασαν, καθώς αν και ισοφαρίστηκαν στο 71΄ αντέδρασαν αμέσως και με δύο γκολ κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» και να ξεφύγουν με 6 βαθμούς από τους Βέροια και Ηρακλή, που μοιράζονται την τελευταία θέση (από 16 βαθμούς, με το «Γηραιό» να έχει ματς λιγότερο).

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου η ομάδα της Ημαθίας αναζητεί, πλέον, ένα θαύμα για να παραμείνει στη Super League. 

H ταυτότητα του αγώνα
Γκολ: 51' πέν. Μιλιάζες, 77' Βασιλείου, 90+2' Γιακουμάκης / 71' Καπετάνος
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: 29' Ουόν, 43΄ Βούρος, 60' Καλτσάς / 29' Λόπεζ, 31' Σισοκό
Οι συνθέσεις:
Λεβαδειακός (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Καλτσάς, Σίλβα, Σουμπίνιο (71΄Καράμπουε), Γιουσούφ (90+3' Καραχάλιος), Βασιλείου (86' Γιακουμάκης)
Βέροια (Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Καλί, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας (82΄ Μίλιεβιτς), Τόμας, Τόνι Κάλβο, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ (66' Κωνσταντινίδης), Καπετάνος.