[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως


Μ. Σάββατο, 15 Απριλίου 2017.)


Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκαν, κλήρος, πολιτική εξουσία και πιστοί, το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.


H Oρθόδοξη Ελλάδα έκλινε το γόνυ στο Άγιο Φως, που έφτασε στις 19.30 από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί μεταφέρθηκε στην Πλάκα, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, που είναι ο πρώτος σταθμός. 

Στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50, ενώ συνολικά μεταφέρεται σε 17 πόλεις της Ελλάδας, με αεροσκάφη της Aegean που απογειώθηκαν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. 

Εκατοντάδες πιστοί περίμεναν και στο αεροδρόμιο για να λάβουν το Φως της «Αγάπης και της Ελπίδας».

Την ευχή «το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής,της χαράς,της ειρήνης και της ελπίδας,σε ολόκληρη την Οικουμένη»,εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης στον Ναό της Αναστάσεως στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων χοροστατούντος του Πατριάρχη Θεοφίλου Γ’. Σε μια σεμνή τελετή στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Πατριάρχης άναψε με την Αγία Φλόγα την ιερή Κανδήλα, την οποία ο Γιάννης Αμανατίδης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρήτης Δαμιανός, μαζί με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτη Αθηναγόρα, μετέφεραν στην Αθήνα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]