Σάββατο, 22 Απριλίου 2017._

Σπείρα που έφερνε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία και τους υπόσχονταν δουλειές στην Ελλάδα, με το αζημίωτο φυσικά, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο αλλοδαπό εγκέφαλο της σπείρας και άλλα πέντε μέλη, όλοι τους αλλοδαποί, ηλικίας 26 ως 49 ετών.  Ο «εγκέφαλος» με δύο συνεργούς του συνελήφθησαν στον Έβρο και οι άλλοι τρεις σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, όπου κρατούσαν έγκλειστους 10 παράνομους μετανάστες, έως ότου πάρουν το ποσό που είχε συμφωνηθεί για την «μεταφορά» τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση», «παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη», «διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα».

Κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, επτά κινητά τηλέφωνα και έξι κάρτες μνήμης κινητών τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Η αστυνομία αναζητά άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, επίσης αλλοδαπούς.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.