Τρίτη, 4 Απριλίου 2017._


Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, για την τελετή που θα γίνει στις 13.00 όταν το δεύτερο από τα Μηχανήματα Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), θα φτάσει στο σταθμό «Ανάληψη».


Με την άφιξη του «μετροπόντικα», ολοκληρώνεται η διάνοιξη των διδύμων σηράγγων της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Την ολοκλήρωση των εργασιών, εκτός του υπουργού, θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς και στελέχη της εταιρίας.

Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα στελέχη του ΟΑΣΘ αναμένουν τον υπουργό, για να καταθέσει το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες, όμως, θέλουν τον υπουργό να μην κάνει τίποτε παραπάνω από την… βάπτιση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών, κάτι που θα σημάνει την πρόσληψη περίπου 70 επιπλέον υπαλλήλων και την αύξηση του κόστους από τις 350.000 ευρώ στα 3,5 εκ. €! Η αναδιάρθρωση του ΟΑΣΘ θα πρέπει να περιμένει (κι άλλο)…

Σε κάθε περίπτωση, κοντός ψαλμός, αλληλούια.