Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017._


Ένας από τους υπερτυχερούς του Τζόκερ, ή και... δυο τρεις από αυτούς, θα μπορούσαν να γίνουν ιδιοκτήτες... βιομηχανίας οχημάτων -και, μάλιστα, του στρατού! Από τη στιγμή που η αρχική προσφορά για την άλλοτε κραταιά ΕΛΒΟ είναι, μόλις,
10 εκ. ευρώ, πολλοί μπορούν να την αποκτήσουν!


Μάλιστα, με το αντίτιμο (που μπορεί, πάντως, να φθάσει υψηλά -αν και γνώστες των επιχειρήσεων το αποκλείουν), ο αγοραστής θα πάρει τα πάντα: Εργοστάσιο, οικόπεδο, σχέδια, πατέντες, εμπορικό σήμα, διακριτή εταιρική επωνυμία, τεχνογνωσία, άδειες!

Σήμερα δημοσιεύτηκε στον Τύπο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, της κρατικής ΕΛΒΟ, με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. Ευρώ. Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός οργανώνεται από τον εκκαθαριστή, την εταιρεία Ernst & Young (εκπροσωπείται από τον κ. Χουρδάκη), η οποία καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 5μ.μ. την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Σήμερα, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας διαιρείται σε 1.157.900 μετοχές με συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 85,49%.

Να σημειωθεί ότι αν δεν βρεθεί αγοραστής για την ΕΛΒΟ, η οποία πλέον έχει μείνει χωρίς αντικείμενο και έργα στο χαρτοφυλάκιό της, η βιομηχανία θα οδηγηθεί σε κλείσιμο και οι εργαζόμενοι στην ανεργία.

Πρέπει, ακόμη, να επισημανθεί ότι ως την τελευταία στιγμή, οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ εργάζονταν στην κατασκευή φορτηγών για τον Αιγυπτιακό στρατό, καθώς η Εταιρία είχε κύκλο εργασιών!