Σάββατο, 22 Απριλίου 2017._

Δεν έχουν σταματημό οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Τελευταίο παρολίγον θύμα μια 65χρονη από την Καλαμαριά, η οποία, όμως, όχι μόνον δεν έπεσε στα δίχτυα των απατεώνων, αλλά βοήθησε στη σύλληψη ενός από αυτούς.


Η 65χρονη δέχτηκε το γνωστό τηλεφώνημα από άγνωστο, που υποστήριζε ότι ήταν αστυνομικός και πως μπορούσε να διαμεσολαβήσει σε εισαγγελέα, για να μην προφυλακιστεί ο γιος της ηλικιωμένης, ο οποίος -υποτίθεται ότι- είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητό του ένα παιδί! Ο υποτιθέμενος αστυνομικός ζήτησε 10.000 ευρώ και κλείστηκε ραντεβού στο σπίτι της ηλικιωμένης, για να πάρει τα χρήματα.

Στο μεταξύ, η 65χρονη ειδοποίησε την Άμεσο Δράση και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, έσπευσαν στο σπίτι της και περίμεναν τον υποτιθέμενο... συνάδελφό τους.  Όταν εμφανίστηκε ένας 36χρονος αλλοδαπός, τον συνέλαβαν.

Εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία», ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων θυμάτων των απατεώνων.


Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.