Κυριακή, 9 Απριλίου 2017._


Μη συνηθισμένη είναι η πλειοψηφία που συγκέντρωσε ο Γιώργος Στασινός κατά την επανεκλογή του αξίωμα του Προέδρου του ΤΕΕ. Και αυτό γιατί εκλέχθηκε με την πρώτη ψηφοφορία σε μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί δύο ή περισσότερους γύρους. 


Τελευταία φορά που συνέβη εκλογή από τον πρώτο γύρο ήταν το 2004 και γενικά είναι πολύ λίγες οι φορές που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι και η διαδικασία ολοκληρώνεται με μία μόλις ψηφοφορία. 

Ο Γ. Στασινός κατάφερε να συγκεντρώσει το 66% των ψήφων απέναντι στον ανθυποψηφιό του Πολυχρόνη Ακριτίδη που είναι γνωστός για τις διαχρονικές του σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη αλλά στηρίχθηκε από τις εναπομείνασες δυνάμεις του Χρήστου Σπίρτζη στο ΤΕΕ και ο οποίος περιορίστηκε σε ποσοστό λιγότερο του 25%. 

Ο «γαλάζιος» Στασινός εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κατάφερε να  εκφράσει μια πολύ ευρεία πλειοψηφία, αφού οι ψήφοι της παράταξης του είναι περίπου οι μισοί από αυτές που συγκέντρωσε τελικά. Προφανώς έπεισε ένα ευρύτερο ακροατήριο μηχανικών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής καταβολής ή ειδικότητας, με το έργο του τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και με τις δεσμεύσεις του για τα επόμενα τρία χρόνια στα οποία θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΤΕΕ.

 Ο Γ. Στασινός συγκέντρωσε πλειοψηφία πολύ ευρύτερη της παράταξης του, της τάξης σχεδόν των 2/3 (ποσοστό 66%) εκφράζοντας ένα συναινετικό και σχεδόν «οικουμενικό» πνεύμα για το χώρο των μηχανικών

Η εκλογή ενός από τους υποψηφίους από τον πρώτο γύρο είναι εξαιρετικά σπάνια στις διαδικασίες του ΤΕΕ. Ειδικά για την εκλογή Προέδρου ανάμεσα σε διεκδικητές της θέσης, έχει να συμβεί από το 2004, ενώ και παλαιότερα δεν έχει επαναληφθεί πολλές φορές.

Η επιτυχία του Γ. Στασινού είναι ακόμη πιο σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι επικράτησε απέναντι σε δυνάμεις «παράταιρες», που υπερβαίνουν τους ιδεολογικούς αντιπάλους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ανθυποψήφιος Πολυχρόνης Ακριτίδης είναι γνωστός ως άνθρωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στην εκλογή του ΤΕΕ στηρίχθηκε από τις δυνάμεις που έχουν απομείνει στο ΤΕΕ στον, υπουργό πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, δημιουργώντας μια «ανίερη», για όσους παρακολουθούσαν, συμμαχία.