Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017


Ευθύνες στη Φώφη Γεννηματά, για το γεγονός ότι δεν έχουν καρποφορήσει οι προσπάθειες για τη δημιουργία νέου ενιαίου κόμματος στην Κεντροαριστερά επιρρίπτει ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.


Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για «βαρύτατη πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνει προσωπικά η κ Γεννηματά και όλα τα ηγετικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». 

Όπως συμπληρώνει το ιδρυτικό μέλος της Ώρας Αποφάσεων και πρώην υπουργός: «Τους δίνεται η ιστορική ευκαιρία να αναγεννηθεί η προοδευτική παράταξη και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση κι αυτοί αφήνουν αυτόν τον κορυφαίο συνταγματικό και πολιτικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο κ Ραγκούσης προαναγγέλει ότι η Ώρα Αποφάσεων προχωρά στην ιδρυτική πράξη του νέου φορέα, δεν αποκλείει συμπόρευση με το Ποτάμι λέγοντας χαρακτηριστικά «Μπορούμε και θέλουμε πολιτικά να συμπορευτούμε», ενώ χαρακτηρίζει τη ΝΔ «ένα παλαιοκομματικό προϊόν του 1974 που ενσωματώνει παρά τις "φωτεινές εξαιρέσεις" όλα τα "κακά της πολιτικής μας μοίρας"».

Στη φωτογραφία ο κ. Ραγκούσης, με την κ. Διαμαντοπούλου, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ του Γ.Α.Παπανδρέου, με τον Γιάννη Μπουτάρη, που είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ κατά τις δημοτικές εκλογές.