Παρασκευή, 07 Απριλίου, 2017 


Βελτιωτικές προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ζητά, από τους τρεις υποψηφίους επενδυτές, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 


Σήμερα αποσφραγίστηκαν οι τρεις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές που είχαν καταθέσει η «International Container Terminal Services Inc», με έδρα τις Φιλιππίνες, η «Peninsular and Oriental Stream» του ομίλου της «Dubai Port World» και το σχήμα του γερμανικού fund «DIEP GmbH», της «Belterra Investments LTD» του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και της «Terminal Link SAS», θυγατρικής της γαλλικής CMA CGM. 

Οι προσφορές κρίθηκαν έγκυρες και επαρκείς. Έτσι, τα επενδυτικά σχήματα θα αξιολογηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία δεν έχει προς το παρόν οριστικοποιηθεί. 

Μετά την αξιολόγηση των νέων προσφορών, αναμένεται να ανακηρυχθεί ο προσωρινός πλειοδότης, ώστε ακολούθως να καταρτιστούν οι συμβάσεις, που θα σταλούν προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια, η συμφωνία πώλησης θα πρέπει να εγκριθεί και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με το «πέρασμα» της σύμβασης από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Η μεταβίβαση των μετοχών δεν αναμένεται να συμβεί πριν τον Οκτώβριο.