Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017._


Στα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι άνθρωποι που δεν ανταποκρίνονται στο "κλασικό" προφίλ των εξαρτημένων, αλλά ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης, διατηρούν ένα επίπεδο λειτουργικότητας στη ζωή τους.


Αυτό τόνισε ο συντονιστής των προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Tμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και σε χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας), δρ. Ψυχολογίας, Σωτήρης Λαϊνάς, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Δεν υπάρχει δηλαδή η απόλυτη έκπτωση, αν και μπορεί να είναι στο προστάδιο" διευκρινίζει ο κ.Λαϊνάς. Πρόκειται στην ουσία για άτομα που δεν "φαίνονται" ότι είναι χρήστες, όμως μπορεί καθημερινά να κάνουν χρήση κοκαϊνης, ηρωίνης -όχι ενδοφλέβια - και αλκοόλ, κυρίως τα Σαββατοκύριακα οπότε και "διαλύονται" από την χρήση.

Όσο για την υπόλοιπη ζωή τους, έχουν κανονική εργασία, αλλά και οικογένεια... Με απλά λόγια, δε ζουν στο περιθώριο, τριγυρίζοντας στις πιάτσες κι αναζητώντας τη δόση τους, αλλά έχουν μία συμβατική ζωή, αντιμετωπίζοντας, όμως, πολλά προβλήματα.