Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017._

Τη βαθιά οδύνη και ειλικρινή ευγνωμοσύνη της πατρίδας και του λαού προς τους ηρωικούς αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής Άμυνας, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την τραγωδία με το στρατιωτικό ελικόπτερο.


Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του:

«Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα το πρωί.

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αξιωματικών καθώς και στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ για την απώλεια των στελεχών της. Τέλος, εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα», ανέφερε.

Τα συλλυπητήρια του Αλέξη Τσίπρα

Τα συλλυπητήρια του εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών του στρατού που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην Αρχιλοχία που τραυματίστηκε.


«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας. Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία αρχιλοχία της αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Τριήμερο πένθος

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Κώστα Δουζίνα.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας  και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη βαθιά θλίψη του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, που κόστισε τη ζωή τεσσάρων αξιωματικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, μετά το τραγικό ατύχημα που συνέβη στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας. Στις οικογένειες των εκλιπόντων απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».


«Ευχόμαστε στην αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού ταχεία ανάρρωση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Βαθιά θλίψη

Tη βαθιά του θλίψη για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο Σαραντάπορο εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. «Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος. Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας» τονίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Λοβέρδος: Οδύνη για την απώλεια

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε για το δυστύχημα στο Σαραντάπορο: 

"Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου. Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα  συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο ΓΕΣ".


Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

«Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

To Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του "για την πτώση του Ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να έχουμε μια τραυματία στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση".

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη:  "Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αναμένουμε το πόρισμα για τα αίτια του εν λόγω ατυχήματος".

"Το βαρύ πένθος για την απώλεια τεσσάρων εκλεκτών Ελλήνων Αξιωματικών συμβαδίζει με την οργή μας για την μη απόσυρση παμπάλαιων και επικίνδυνων ελικοπτέρων περιόδου Βιετνάμ, που έχουν πάμπολλες φορές προκαλέσει θανατηφόρα δυστυχήματα", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.