Σάββατο, 1 Απριλίου 2017._


Ο Άρης νίκησε με 79-70 τον Απόλλωνα Πάτρας και διατήρησε τις ελπίδες του για την κατάληψη της 4ης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας.


Η πιεστική άμυνα, η ευστοχία στα σουτ από μακρινή απόσταση έδωσαν στον Άρη τη θέση του οδηγού από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

"Στο σημερινό ματς είχαμε κάποια καλά διαστήματα, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και κάποια κενά διαστήματα, γι΄ αυτό και το σκορ είχε αυτήν την εξέλιξη. Είναι σημαντικό, όμως, ότι κερδίσαμε καθαρά και συγκεντρωνόμαστε στα δύο επόμενα ματς, που είναι ο στόχος μας για να πλασαριστούμε στην πρώτη τετράδα", σχολίασε ο Δ. Πρίφτης για τους γηπεδούχους, ενώ ο Βασ. Καββαδάς, για τους φιλοξενούμενους, τόνισε:

«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, να μείνουμε δηλαδή συγκεντρωμένοι, να έχουμε ενέργεια, να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμασταν. Στόχος μας είναι η 4η θέση στην κανονική περίοδο το πρωταθλήματος. Έχουμε άλλη μια εβδομάδα να πάμε μέσα στο Λαύριο και μετά τελευταία αγωνιστική την ΑΕΚ».

Την ίδια, περίπου, ώρα, γινόταν γνωστό ότι ο Νίκος Γκάλης θα έμπαινε στο Χολ Οφ Φέιμ του μπάσκετ. Έπειτα από επτά σερί χρονιές στις οποίες ήταν υποψήφιος τελικά φέτος ο μεγάλος Νίκος Γκάλης είναι πλέον μέλος του Hall of Fame!

Το ινστιτούτο Νέισμιθ ανακοίνωσε τα ονόματα της Τάξης του 2017, με το Γκάνγκστερ να μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ μαζί με τους Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ Μακ Γκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζ, Τζορτζ Μακ Γκίνις, Τομ Γιάρνστεντ, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον.

«Γνωστός για την σπουδαία ικανότητά του να σκοράρει και ως ο σπουδαιότερος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, καλωσορίζουμε τον θρύλο του Αρη, Νίκο Γκάλη» αναφέρει το σχετικό tweet του ινστιτούτου.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-28, 65-50, 79-70

Άρης (Πρίφτης): Φλιώνης 10 (3), Κάμινγκς 15 (1), Μούρτος 8, Καββαδάς 12, Ντραγκίσεβιτς 2, Ξανθόπουλος 2, Τσαιρέλης 4, Ζάρας 8 (2), Χρηστίδης, Γιάνκοβιτς 3 (1), Τζάκσον 15

Απόλλων Πατρών (Σκουρτόπουλος): Στόκτον 2, Μπαρτ 21 (3), Κουζέλογλου 9, Καλινόσκι 11 (1), Ρέινς, Χίκι 11 (1), Βεργίνης 1, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς 13 (2)