Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017._


Για "συμπτώματα «βενεζουελοποίησης» της Ελλάδας" έκανε λόγο, σήμερα, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης. 


Πρόσθεσε πως τα συμπτώματα αυτά αυτά δεν εκδηλώνονται, λόγω μνημονίου "αλλά οφείλονται στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με πρόσχημα το μνημόνιο".

«Τα συμπτώματα της ...Βενεζουελοποίησης της Ελλάδας που ίσως οραματίζεται ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλονται σε έναν συνδυασμό ανικανότητας και ιδεοληπτικών εμμονών. Τα συμπτώματα πληθαίνουν και εξαπλώνονται οριζόντια σε όλους τους τομείς. Οι ελλείψεις βασικού υγιειονομικού υλικού σε νοσοκομεία ήταν το πρώτο πασιφανές καμπανάκι. Τώρα έρχονται και οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα και εμβόλια, που θέτουν εκτός εφαρμογής ακόμα και το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Αν αυτά δεν είναι τριτοκοσμικά συμπτώματα, ποια θα ήταν; Δεν μιλάμε για ελλείψεις παροδικές λόγω κάποιας απεργιακής κινητοποίησης. Μιλάμε για παγιωμένο φαινόμενο λόγω σταδιακής δομικής αποσάθρωσης της δυνατότητας του κράτους να εξασφαλίσει πλαίσιο ομαλότητας σε καθημερινές λειτουργίες της αγοράς, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αυτονόητες. Σ` αυτά τα συμπτώματα, προσθέστε κι εκείνα που μπορεί να μην έχουν τη ίδια διάσταση επειδή δεν έχουν την ίδια εμβέλεια και μαζικότητα οι επιπτώσεις τους, όπως οδικά έργα και υποδομές αθλητισμού υπό εγκατάλειψη, το διαλυμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης, η αδυναμία αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων σε πολλά ζητήματα», τόνισε.

Από το ίδιο καλούπι Τσίπρας - Μπουτάρης

Αναφερόμενος στα αυτοδιοικητικά, τόνισε: "Τσίπρας και Μπουτάρης είναι φτιαγμένοι από το ίδιο καλούπι και είμαι 100% επιφυλακτικός σε όλα όσα λένε". Και πρόσθεσε:

"Τους συνδέει ο λαϊκισμός με εντυπωσιακό αμπαλάζ και άδειο περιεχόμενο", τόνισε ο κ. Καλαφάτης, υποστηρίζοντας πως το έργο Τσίπρα - Μπουτάρη δεν έχει βελτιώσει σε τίποτα το επίπεδο ζωής των πολιτών - δημοτών.

Όσο για την κεντρική πολιτική σκηνή, πρόσθεσε πως "το ζήτημα των εκλογών είναι πάγιο αίτημα πάνω στο τραπέζι", ενώ για το ζήτημα της αξιολόγησης εξέφρασε την ανησυχία του, αποδίδοντας στην κυβέρνηση "αδυναμία και ανεπάρκεια".