Μ. Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017._


Καλά κρατεί η λαθρεπιβίβαση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ! Περίπου 5.500 πρόστιμα το μήνα βεβαιώνουν οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει, με πιλοτικό πρόγραμμα, τον έλεγχο εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης! 


Τον αριθμό αυτό έδωσε, σήμερα, ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι 52 υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας είναι αυτοί που "κόβουν" τα πρόστιμα, ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ, που είναι 82, "κόβουν" μόλις 1500.

Ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα πρόστιμα που βεβαιώνονται σε άνεργους, διαγράφονται, δεν είπε, όμως, τίποτα, για τα "πάσο" σπουδαστών που κόβονται με τις "κάρτες νέων", για αγόρια και κορίτσια που σπουδάζουν και οι οποίες δεν γίνονται δεκτές από τον Οργανισμό κι έτσι, όλα αυτά τα παιδιά, όταν "συλληφθούν" καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο!

Εξήγησε, πάντως, ότι όσοι πληρώσουν το πρόστιμο μέσα σε δυο μήνες πληρώνουν 60 φορές πάνω την αξία του εισιτηρίου, ενώ μετά το εξάμηνο το πρόστιμο φθάνει τα 300 ευρώ (εισπρακτέα μέσω... Taxisnet)!

Ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. υποστήριξε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκληρώνει σύντομα την επεξεργασία ενός σχεδίου - πρότασης για το συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού, το οποίο θα το υποβάλουν στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. 

Ο κ. Στεφανίδης τόνισε πρόκειται για μία τολμηρή εισήγηση η οποία θα προτείνει ένα κόμιστρο προσιτό.” Κάνουμε γενναίες προτάσεις και τολμηρές εισηγήσεις για το προσήκον κόμιστρο. Και να δείτε πως θα έχουμε μικρότερο κόμιστρο”, είπε, χωρίς, πάντως, να διευκρινίζει από... τι θα είναι μικρότερο. Προφανώς εννοεί το αντίστοιχο κόμιστρο στις συγκοινωνίες της Αθήνας.