[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Σπίρτζης: Το 2019 σε δοκιμαστική λειτουργία η κεντρική γραμμή του μετρόΤετάρτη, 05 Απριλίου, 2017 


To 2019 θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η κεντρική γραμμή του μετρό καθώς και η επέκταση προς την Καλαμαριά, όμως όταν αρχίσουν τα δρομολόγια, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν ένα... κολοβό μετρό: Θα σταματά στο Συτριβάνι...


Αυτό προκύπτει από τις επισημάνσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ,ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονικη με την ευκαιρία της άφιξης και του δεύτερου μετροπόντικα στον σταθμό Ανάληψης.

Σήμερα ολοκληρώθηκε, με καθυστέρηση έξι ετών, τη διάνοιξη και των δύο σηράγγων του έργου κι ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: "Το 2019 πρόκειται να τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία τόσο η κεντρική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, όσο και η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ η 'Αττικό Μετρό' έχει πάρει εντολή προκειμένου να ωριμάσει και το έργο της επέκτασης κυρίως προς τις δυτικές συνοικίες αλλά και τη σύνδεση προς αεροδρόμιο". 


Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι αύριο ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, "ένα επίσης μεγάλο έργο αξίας 1,5 δισ. ευρώ".

"Να προστατέψουμε τις αρχαιότητες"

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει η ανεύρεση αρχαιοτήτων στα εργοτάξια του μετρό, ο κ. Σπίρτζης είπε: "Όταν έχουμε τέτοιου είδους έργα, ο γνώμονας δεν είναι μόνο να ολοκληρώνονται στην ώρα τους, αλλά και να προστατεύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά. Να προστατευτούν, να αναδειχθούν και να αποτελέσουν τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη για πάρα πολλές δεκαετίες οι αρχαιότητες". 

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, στον σταθμό Αγίας Σοφίας, όπου επίσης έχουν βρεθεί αρχαιότητες, καθώς τα ευρήματα, επίσης αξιόλογα, όπως και εκείνα στη Βενιζέλου, βρίσκονται εκτός του κελύφους του σταθμού.

Πρόσθεσε δε, ότι «τα έργα, στην πράξη πλέον, δεν είναι καμιάς κυβέρνησης, υπουργού, περιφερειάρχη, δημάρχου, αλλά των ανθρώπων που πληρώνουν γι΄αυτά, δηλαδή των πολιτών. Εμείς δοκιμαζόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας και για το πώς ο καθένας από εμάς συμβάλλει στην υλοποίηση των έργων με το μικρότερο κόστος και τη μεγαλύτερη διαφάνεια αλλά και στο να ολοκληρώνονται στην ώρα τους». 

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο -κατασκευαστές, Αττικό Μετρό, τεχνικό κόσμο, Περιφέρεια, Δήμο και φορείς- τονίζοντας ότι με καλή διάθεση όλοι έχουν εισφέρει ώστε να λυθούν τα προβλήματα και το έργο να οδεύσει προς την ολοκλήρωσή του.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]