Παρασκευή, 8 Απριλίου 2017._


Εδώ και 16 μήνες τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος περιμένουν μια απάντηση από το δήμο Θεσσαλονίκης, για να αναλάβουν τη φροντίδα και συντήρηση του Κήπου των Γλυπτών στη Νέα Παραλία!


Αυτό προκύπτει από έγγραφο το οποίο απέστειλε, στις 16 Νοεμβρίου 21015, η Εταιρεία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και από έγγραφες δηλώσεις του προέδρου της, Σταύρου Ανδρεάδη!

Ο κ. Ανδρεάδης έκανε τις δηλώσεις με αφορμή τα όσα γράφονται για επιθυμία της Εταιρείας να μισθώσει ένα από τα γυάλινα περίπτερα της Νέα Παραλίας. Ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

"Ουδέποτε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος αιτήθηκε την παραχώρηση από τον Δήμο και μάλιστα δωρεάν (!) ενός αναψυκτήριου στη Νέα Παραλία. Αυτό είναι πραγματικά εξωφρενικό", δήλωσε.

Και πρόσθεσε: "Με αίτημά μας την 16.11.2015 προτείναμε στον Δήμο, από κοινού με τους «Φίλους της Νέας Παραλίας», την υιοθεσία του Κήπου των Γλυπτών με ανάληψη εκ μέρους της Εταιρείας μας της μέριμνας και της δαπάνης για τη μεταφορά και τοποθέτηση των γλυπτών του Κατζουράκη και του Χατζηπατέρα, η οποία υλοποιήθηκε, και στη συνέχεια την ανάληψη της μέριμνας και της δαπάνης για τη συντήρηση του όλου χώρου επί τρία έτη. Για την δεύτερη πρότασή μας δεν πήραμε μέχρι σήμερα καμιά απάντηση από τον Δήμο"...