[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε γιατρούς που ευθύνονται για το θάνατο αγοριού 13 μηνώνM. Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017._


Σε ποινές φυλάκισης από οκτώ ως 16 μήνες  -με τριετή αναστολή- καταδικάστηκαν, σήμερα, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (σε δεύτερο βαθμό) δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια, για το θάνατο αγοριού 13 μηνών.  

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2010, όταν ο -μόλις 13 μηνών- Γιάννης οδηγούνταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, επειδή δε λειτουργούσαν οι παιδιατρικές κλινικές, ώσπου κατέληξε στο «Ιπποκράτειο» στην Θεσσαλονίκη. 

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Μαρτίου του 2010, όταν το παιδί παρουσίασε ήπια αδιαθεσία. Καθώς ο παιδίατρος που το παρακολουθούσε έλειπε εκτός Κοζάνης, όπου διέμενε η οικογένεια του παιδιού, οι γονείς απευθύνθηκαν στα δύο νοσοκομεία του νομού, το «Μαμάτσειο» Κοζάνης και το «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, όπου, όπως διαπίστωσαν, οι παιδιατρικές κλινικές δεν λειτουργούσαν.

Κατόπιν τούτου, απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου διαγνώστηκε αρχικά βρογχιολίτιδα κι έπειτα από νοσηλεία στο ίδιο νοσοκομείο, γαστρεντερίτιδα. 

Μία σειρά από ιατρικές παραλείψεις, που περιγράφονται στο κατηγορητήριο -όπως η μη χορήγηση ενδοφλέβιου ορού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αφυδατωθεί το αγοράκι- επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του. 

Ύστερα από επιμονή των γονιών, ο μικρός Γιάννης μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο ειδικών παθήσεων «Λοιμωδών» κι έπειτα στο «Ιπποκράτειο», όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί, υπέστη σηπτικό σοκ και κατέληξε μία βδομάδα αργότερα. 

Ακολούθησε παρέμβαση της τότε υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και του εισαγγελέα, που ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, το οποίο εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, κάθισαν ο τότε διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής της Βέροιας, μία νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του «Λοιμωδών». Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]