Σάββατο, 11/3/2017._

Ούτε από τον Παναθηναϊκό έχασε ο Ηρακλής, που έχει καταφέρει να πάρει ισοπαλίες εντός έδρας και από ΑΕΚ και από ΠΑΟΚ. Μάλιστα, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το 1-1 ήταν, τελικά, θετικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους.


Ο Ηρακλής βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα αυστηρό πέναλτι πάνω στον Μπεργκ, που εκτέλεσε ο ίδιος (ο παίκτης του Παναθηναϊκού πατάει... φρένο κι ο αμυντικός του Ηρακλή πέφτει, με φόρα, πάνω του). Το πίστεψε, όμως, ότι "κάτι" έπρεπε να πάρει από το ματς και, 20 λεπτά πριν τη λήξη και των καθυστερήσεων, πέτυχε γκολ με τον... Τελάντερ (η μπάλα έσκασε στο στήθος του και πέρασε τη γραμμή). 

Χρειάστηκε, βέβαια, να χάσει ο Μπεργκ τετ - α - τετ με τον Χουάντερσον (η κεφαλιά ψαράκι του παίκτη του Παναθηναϊκού κατέληξε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ το σκορ ήταν 1-1), αλλά εκτός αυτής της φάσης, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη κλασσική ευκαιρία. Είχαν, πάντως, συμμετοχή σε φάσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν υπέρ τους, όπου προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν ψυχωμένα, με σκοπό τη νίκη. Από το 88 κι έπειτα, όμως, σκέφτηκαν να μην πάθουν τα ίδια όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και κοίταξαν την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να αντιμετωπίζει χαλαρά το παιχνίδι και την πάτησε όπως και όσοι άλλοι πέρασαν από το Καυτανζόγλειο και υποτίμησαν τον Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι έχουν, ακόμη, ελπίδες και την τύχη στα... πόδια τους. Αρκεί, από δω και στο εξής, να έρθουν οι νίκες.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΣΚΟΡΕΡΣ: 72' Τελάντερ αυτογκόλ -  37’ Μπεργκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 37’ Ρούσσος, 55’ Κούρος, 74’ Στάμου - 42’ Μπεργκ, 45’ Βιγιαφάνες, 75’ Κουρμπέλης, 80’ Ζέκα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου, Ρούσσος (46’ Ιντζόγλου), Κούρος, Σαραμαντάς, Δώνης, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο (61’ Γροντής), Λεοζίνιο, Περόνε
Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος , Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (64’ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ – Ζέκα, Λουντ (75’ Μολίνς), Βιγιαφάνιες, Εμποκού , Λέτο (65΄Μπουμάλ), Μπεργκ