[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

#ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

H κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της... μιάμισης στροφής

ΑΘΗΝΑ, 1/3/2017._


Σε έντονες επικρίσεις για την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ενόψει της διαπραγμάτευσης προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια παρέμβασής του χθες το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Βλαστάρη
«Λεξικό χωρίς γραβάτα», στη Στοά του Βιβλίου, όπου καταγράφονται οι λέξεις-όροι της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας.

«Δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία, διότι, ταυτόχρονα, νέμονται την εξουσία, κάνουν τη μιάμιση στροφή, περιμένουν την πλήρη περιστροφή η οποία μπορεί να γίνει περιδίνηση χωρίς τέλος, και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να αποτυπωθεί γλωσσικά με τις τρέχουσες έννοιες».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «έχουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της μιάμισης στροφής, η οποία καραδοκεί προκειμένου η κοινωνία να συμπληρώσει το υπόλοιπο από μόνη της», καθώς, όπως είπε, «το πιο αποκαλυπτικό lapsus του σημερινού πρωθυπουργού είναι η στροφή των 360 μοιρών. Η "στροφή των 360 μοιρών" στην οποία έχει αναφερθεί είναι και αυτό κατά τη γνώμη μου μια μαθηματική ανακρίβεια γιατί εδώ έχουμε το οργανωμένο ψέμα όχι της μίας στροφής ή της πλήρους περιστροφής, αλλά της μιάμισης στροφής».

Όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος:« Αποδεχόμαστε το μνημόνιο, υπογράφουμε το τρίτο και ετοιμαζόμαστε για το τέταρτο μνημόνιο. Αποδεχόμαστε την τρόικα, αποδεχόμαστε το κούρεμα του χρέους και παρακαλούμε να μας δώσουν ένα μικρό συμπλήρωμα. Αλλά είναι αυτό; Δηλαδή, μας είπαν ψέματα ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και υπέγραψαν το τρίτο, υπογράφουν το τέταρτο και τελείωσε; Αυτό είναι το θέμα μας;».

Αναπαραγωγή από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]