[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Περιβαλλοντική ρύπανση από εταιρεία στην Θεσσαλονίκη


Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017._

Εργοστάσιο απορρυπαντικών έξω από τη Θεσσαλονίκη, που λειτουργούσε χωρίς άδεια, ρύπαινε τον γύρω χώρο.


Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών και επισταμένη έρευνα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 55χρονου ημεδαπού νομίμου εκπροσώπου εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας απορρυπαντικών-απολυμαντικών.

Σχηματιστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος και Απλοποίησης της αδειοδότησης τεχνικών, επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλων διατάξεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η παραπάνω εταιρεία – εργοστάσιο, που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, λειτουργούσε τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2015 έως και το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ είχαν λήξει οι προβλεπόμενες άδειες, εγκρίσεις και πιστοποιητικά που αφορούν στη νόμιμη λειτουργία της.

Λόγω της μη λήψης των απαραίτητων μέτρων και χωρίς να υφίστανται οι σχετικές εγκρίσεις και άδειες για την προστασία του περιβάλλοντος, των εργαζομένων και των περιοίκων, προκλήθηκε, από τη λειτουργία του εργοστασίου, περιβαλλοντική ρύπανση.
  
 Υπήρξε  κίνδυνος τόσο για την υγιεινή και ασφάλεια των απασχολούμενων στην εταιρεία, όσο και των περιοίκων, καθόσον κατά την διαδικασία της παραγωγής σκόνης απορρυπαντικού από το εργοστάσιο, εκλύεται πυκνός καπνός από την καπνοδόχο και διαφυγή μεγάλης ποσότητας σκόνης τόσο στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου, όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]