Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017._

 

Ήταν 23 Οκτωβρίου 2016, όταν έπαιζαν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Ηρακλής και Ατρόμητος. Η κατάσταση που επικρατούσε (και συνεχίζει να επικρατεί) στα διοικητικά του Ηρακλή είχε μετατρέψει το Καυτανζόγλειο σε πυριτιδαποθήκη. Η έκρηξη δεν άργησε να έρθει.

 

Οπαδοί του Ηρακλή κινήθηκαν προς τα «επίσημα». Κάποιοι ξέφυγαν. Πέντε μήνες μετά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν δύο από μικρή ομάδα που προκάλεσε σοβαρά επεισόδια (έναν 20χρονο κι έναν 32χρονο) και, σε βάρος τους, σχημάτισε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αθλητικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος, που φορούσε κουκούλα, κρατούσε αλυσίδα και μαχαίρι, το οποίο κουνούσε απειλητικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς επίσης προσπαθούσε να διαρρήξει διαχωριστικό πλεξιγκλάς ανάμεσα στις θύρες. Επίσης, σε άλλη χρονική στιγμή, εντοπίσθηκε να κρατάει πυρσό καθώς και δύο πυροσβεστήρες.

Ο 32χρονος, κατά την είσοδο του στο γήπεδο, εντοπίσθηκε να κρατάει ξύλινο ρόπαλο, ενώ αργότερα ευρισκόμενος σε θύρα του γηπέδου και φορώντας κουκούλα, κρατούσε ένα κομμάτι πλαστικού καθίσματος, το οποίο κουνούσε απειλητικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η δικογραφία στάλθηκε στον εισαγγελέα.