ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4/3/2017._


Ήταν Μάιος πέρσι, όταν, στην Τούμπα, 66χρονος εκτελέστηκε από αγνώστους. Μπορεί να πέρασαν 10 μήνες, όμως το έγκλημα δεν μπήκε στο αρχείο και, τώρα, εντοπίστηκαν οι δράστες που, όπως όλα δείχνουν, αποφάσισαν την εκτέλεση για λόγους πρωτοκαθεδρίας σε κύκλωμα ναρκωτικών.


Ως δολοφόνος φέρεται 60χρονος. Ήταν ο εκτελεστής που πήρε την εντολή από 55χρονο ο οποίος είναι μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών. Έτσι, ο 60χρονος εκτελεστής, που ανέλαβε το συμβόλαιο θανάτου από τον 55χρονο, πήγε στο σπίτι του 66χρονου στην Τούμπα και τον πυροβόλησε. Ο σοβαρά τραυματισμένος 66χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε, την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε ότι εκτελεστής και ηθικός αυτουργός εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, μαζί με ακόμη δύο άντρες, ηλικίας 53 και 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης, καθώς και μία 46χρονη, ήδη κρατούμενη σε κατάστημα κράτησης.  Η γυναίκα που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 φέρεται πως ενεργώντας κατ' εντολήν του 55χρονου μετέφερε από την Αθήνα ποσότητες ηρωίνης και του τις παρέδιδε στον 53χρονο που ήταν "βαποράκι" του κυκλώματος, όπως και ο 60χρονος εκτελεστής, ο οποίος είχε ιδιαίτερη "αδυναμία" στην κοκαΐνη.

Οι τέσσερις συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια κι αυτοκίνητα των δραστών καθώς και στον τόπο εργασίας ενός από αυτούς, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, δυο πιστόλια, δυο γεμιστήρες, 59 φυσίγγια, συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, πλαστικά φιαλίδια με μεθαδόνη, συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μία μεταλλική σιδερογροθιά, 17 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 3.570 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. 

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε δίωξη, κατά περίπτωση για «άμεση αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», «Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», παραβάσεις «νομοθεσίας περί όπλων» και «νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.