Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017._


Θέμα με πολλές πτυχές αποδεικνύεται η υπόθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος έλαβε έκτακτο επίδομα ως... χαμηλοσυνταξιούχος.


Κατ' αρχήν αποδεικνύεται πως, πρώτα βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα κι έπειτα έσπευσε να επιστρέψει τη σύνταξη που έλαβε «από λάθος του συστήματος».

Χαρακτηριστικά, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος σε ανακοίνωσή του αναφέρει αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

Πάντως, ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος στις 17 Ιανουαρίου επέστρεψε το ποσόν, πέρασε στην αντεπίθεση, γιατί, όπως λέει, τον κάρφωσαν: «Κάποιος από τους συλλόγους της τράπεζας με κάρφωσε και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό, στόχος ήμουν και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ειπώθηκε ότι το βοήθημα, που βαπτίστηκε «13η σύνταξη», το έλαβε ακόμα και εν ενεργεία βουλευτής, απλώς επειδή εμφανιζόταν σε αυτό να λαμβάνει σύνταξη κάτω των 850 ευρώ, που αποτελούσε και το μοναδικό κριτήριο για να καταστεί κάποιος δικαιούχος. Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής δεν ήταν άλλος από τον εκλεγόμενο στην Ηλεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, στον λογαριασμό του οποίου πιστώθηκαν 300 ευρώ.

Ο ίδιος, ωστόσο, σύμφωνα με τον Σκάι, γνωστοποίησε πως έδωσε το συγκεκριμένο ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του προς το Σύλλογο της Τραπέζης.

Το ερώτημα, πάντως, που πρέπει να απαντηθεί είναι πόσοι άλλοι πήραν αυτό το περίφημο επίδομα χωρίς να το δικαιούνται και πόσοι είχαν την ευθιξία, όπως ο βουλευτής, να το επιστρέψουν...